Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2010 13:18 - Денят на виртуалната култура - ексклузивно от мястото на събитието
Автор: molinesia Категория: Други   
Прочетен: 411 Коментари: 0 Гласове:
2



  Денят на Виртуалната култура  в  Софийски университет: ексклузивно от мястото на събитието

И така, дългоочакваният ден настъпи. Беше чудесен, макар и студен, може би най-студеният майски ден от много години насам, но за участниците в Деня на Виртуалната култура, той ще остане паметен не толкова с ниските си температури, колкото с онова, което се случи в Конферентната зала на Софийския университет.

Денят започна с 20-минутно закъснение, както често се получва в такива случаи.  Промени претърпя и програмата на събитието във вид на размествания на презентациите по време, а предвидената отделно дискусия стана постоянен негов фон, тъй като разказваното и показваното предизвикаше много и постоянно  въпроси и коментари.  В резултат Денят премина в дух на диалог и разисквания, които  често се превръщаха в оспорвани дебати. Бяха изложени  и споделени различни гледни точки и визии за отделни виртуални феномени и процеси, свързани с присъствието и действието във виртулното пространство на интернет мрежата - блогърство, социални мрежи, политически диалог, отчуждение и идентичност на интернет-потребителя.  

Освен участниците в програмата, присъстваха не много, но дейни зрители и слушатели - студенти от специалностите култорология, философия и психология, докторанти от различни катедри, преподаватели, специалисти и изследователи от БАН, настоящи и завършили магистранти от магистърските програми Виртуална култура и Глобалистика. И разбира, граждани, посетители отвън, които не познавахме, но които също демонстрираха  впечатляващо внимание и ангажираност с проблематиката.

Макар че дневният ред на програмата беше изчерпан в 16.30 ч, събитието продължи в дружески разговори на чаша вино в Кафенето "При музея", където бяха споделени и можеха да се чуят много интересни, вече лични разкази и истории за Виртуалната култура като начин на живот и употреби.

Ето и няколко снимки от Деня, които бяха направени в залата :

 

 

 

 

 

 


 

             Разбира се, това не е всичко, има още много, което предстои да се публикува  в  специален Празничен брой на е-списание Виртуална култура.

 

 

image

 

 



Тагове:   мястото,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: molinesia
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 203412
Постинги: 109
Коментари: 275
Гласове: 1485
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930